De schietpartij begon voor een café in de Griekse wijk van de stad
NOS NieuwsAangepast

Man opent vuur in Toronto en doodt twee mensen

Een schietpartij in de Canadese stad Toronto heeft aan drie mensen het leven gekost, onder wie de schutter. Twaalf mensen raakten gewond. De schutter opende het vuur in een uitgaanswijk in de stad.

Aanvankelijk werden er twee doden gemeld. De politie liet maandag weten dat er nog iemand is bezweken. De slachtoffers zijn een meisje van 10 en een vrouw van 18.

De politie kreeg zondag om 22.00 uur lokale tijd een melding over de schietpartij, die begon voor een restaurant in de Griekse wijk van de stad. De dader nam daarna al lopend langs verschillende horecazaken mensen onder vuur.

Op beelden die via sociale media worden verspreid is te zien hoe een in het zwart geklede schutter uit het niets een vuurwapen pakt en begint te schieten.

De schutter sloeg op de vlucht en is later dood gevonden, maar het is onduidelijk of hij is doodgeschoten of dat hij zichzelf van het leven heeft beroofd. Er zijn geen agenten gewond.

Volgens lokale media waren vijftien tot 25 schoten te horen. Het motief van de schutter is onduidelijk. Van een afrekening of bende-gerelateerd geweld is in elk geval geen sprake. In Toronto worden de laatste tijd veel bende-oorlogen gewapenderhand uitgevochten. De politie wilde vlak na de schietpartij niet uitsluiten dat het om een terroristische daad gaat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl