Fabio Fognini en Richard Gasquet
NOS Sport

Weer graveltitel Fognini, Johnson zegeviert op gras van Newport

Het graveltoernooi in Bastad is gewonnen door Fabio Fognini. De Italiaan versloeg in de Zweedse badplaats de Fransman Richard Gasquet in de finale met 6-3, 3-6, 6-1.

Het is voor de 31-jarige Fognini zijn tweede ATP-titel van het jaar en de zevende uit zijn loopbaan. Al zijn toernooizeges behaalde hij op gravel. De mondiale nummer 15 won eerder dit seizoen in São Paulo.

Gasquet greep naast zijn zestiende toernooiwinst. Hij won in juni nog de titel in Rosmalen.

Johnson wint Newport

Steve Johnson greep aan de Amerikaanse oostkust de winst op het traditionele grastoernooi van Newport, dat altijd in de week na Wimbledon plaatsvindt. De Amerikaan versloeg Ramkumar Ramanathan in de finale: 7-5, 3-6, 6-2.

Ramanathan had de eerste Indiër sinds Leander Paes in 1998 (ook in Newport) kunnen worden met een ATP-titel. Johnson was echter een maatje te groot en veroverde zijn vierde ATP-titel.

Marco Cecchinato nam in Umag voor de tweede keer dit jaar een winnaarstrofee in ontvangst. De 25-jarige Italiaan won op het Kroatische gravel in de eindstrijd met 6-2, 7-6 (4) van de Argentijn Guido Pella, die Robin Haase zaterdag nog uit de finale hield.

Cecchinato won in april zijn eerste toernooi op het gravel van Boedapest en verraste vorige maand op Roland Garros door de halve finales te halen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl