Phillip Cocu op de bank bij Fenerbahce

Feyenoord komt bij Cocu's Fenerbahce terug uit geslagen positie

Feyenoord heeft in Istanboel tegen Fenerbahçe, de nieuwe club van trainer Phillip Cocu, met 3-3 gelijkgespeeld. Bij rust stonden de Rotterdammers nog met 3-0 achter.

Binnen zeventien minuten hadden Elif Almas, Giuliano (penalty) en Mathieu Valbuena gescoord voor de Turkse ploeg. Het had zelfs 4-0 kunnen zijn, maar keeper Justin Bijlow stopte de tweede strafschop van Giuliano.

Steven Berghuis maakte in de tweede helft de eerste Rotterdamse treffer. Even later scoorde Jens Toornstra met het hoofd. Berghuis bepaalde in de slotminuut de eindstand vanaf elf meter op 3-3.

Trainer Giovanni van Bronckhorst ontbrak vanwege familieomstandigheden.

Robin van Persie in de wedstrijd tegen zijn oude club Fenerbahce

Van Beek en Ayoub op de bank

WK-gangers Renato Tapia en Sofyan Amrabat ontbraken nog bij Feyenoord, net als de geblesseerde Ridgeciano Haps en Kenneth Vermeer. Keeper Brad Jones zat op de reservebank. Achterin stonden Jeremiah St. Juste, Jan-Arie van der Heijden, Eric Botteghin en Tyrell Malacia in de basisopstelling. Sven van Beek begon op de bank.

Middenvelder Jordy Wehrmann had een basisplaats. Zomeraankoop Yassin Ayoub begon daarentegen op de bank. Hij viel in de tweede helft in.

Bij Fenerbahçe begon Ferdi Kadioglu, die deze zomer overkwam van NEC, op de bank.

Eerder had Feyenoord verloren van Young Boys (3-0) en gewonnen van Basel (5-0).

Levante en Johan Cruijff Schaal

De club uit Rotterdam oefent zondag nog in De Kuip tegen Levante. Op 4 augustus staat de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen kampioen PSV op het programma.

Feyenoord hoopt dat het voor die wedstrijd Jordy Clasie al op huurbasis van Southampton heeft overgenomen.