Bus 30 was op weg naar de Travemünder Woche, toen de steekpartij ontstond
In samenwerking met
Omrop Fryslân
NOS NieuwsAangepast

Twee Nederlanders gewond bij steekpartij Lübeck: 'Hij bloedde vrij heftig'

Twee mannen uit Friesland zijn gewond geraakt bij de steekpartij in een bus in Lübeck. Een van hen was aanvankelijk in levensgevaar, maar dat is later geweken. Ze waren met een andere Nederlandse man en vrouw op vakantie in Hamburg.

De twee gewonden zijn beiden 21 jaar, bevestigt de Nederlandse ambassade in Duitsland aan de NOS. De vier kenden elkaar van het gymnasium Beyers Naudé in Leeuwarden, meldt Omrop Fryslân.

Ze waren bijna aan het einde van hun vakantie en wilden nog een dagje naar Lübeck. Een van hen vertelde aan Omrop Fryslân dat hij een brandende tas zag in de bus.

"Toen hoorde ik achter mij dat mensen in paniek waren, want achterin was ook vuur. Ik dacht dat de bus zou exploderen. Ik heb twee oudere mensen gepakt en we zijn de bus uit gerend."

Onder de nek geraakt

"Een van m'n vrienden ging daarna terug naar de bus, want hij wilde er nog iemand uithalen. Het eerste wat ik toen zag, was dat een man zich naar mijn vriend draaide, uithaalde en hem net onder zijn nek raakte. Hij was vrij heftig aan het bloeden."

"Onze twee andere vrienden voegden zich bij ons. Toen zijn we de weg opgerend, hebben we een auto tegengehouden en het alarmnummer gebeld. Daarna kwam de politie en ook de brandweer met een ehbo-set."

Een 34-jarige Duitser stak vanmiddag in Lübeck in op de passagiers van een volle bus. Er raakten tien mensen gewond. Het motief van de dader is onbekend.

Bekijk hier de eerste beelden van na het incident:

Meerdere gewonden bij steekpartij in bus Lübeck

Advertentie via Ster.nl