NOS Voetbal

Van Geel: 'Begrijp Ajax wel, al vier jaar geen prijs gewonnen'

Zo rustig als Feyenoord zich houdt op de transfermarkt, zo uitbundig werd het 110-jarig bestaan van de club gevierd op de Open Dag. Alles kwam voorbij: nieuwe shirts, muziek, een persconferentie voor kinderen en natuurlijk de helikopter met nieuwe spelers.

Daarin zaten dit keer slechts twee spelers: Yassin Ayoub en de Colombiaan Luis Sinisterra. Dat staat in schril contrast met Ajax, waar er miljoenen zijn uitgegeven om onder anderen Daley Blind en Dusan Tadic binnen te halen.

Martin van Geel, technisch directeur van Feyenoord, schrikt daar niet van. "Dat had ik wel verwacht met de mogelijkheden die ze daar hebben. Als ze het kunnen, moeten ze dat doen. Ik begrijp het ook wel als er vier jaar achter elkaar geen enkele prijs is gewonnen."

Van Geel over miljoenentransfers Ajax: 'Had ik wel verwacht'

Bovendien doet de Amsterdamse koopdrift niets af aan de ambitie waarmee Feyenoord aan het seizoen begint, zo liet Van Geel weten. "Feyenoord gaat weer voor de landstitel. En we willen ook de groepsfase van de Europa League doorkomen."

In Rotterdam varen ze hun eigen koers. "Ik ben behoorlijk trots, we hebben de zaken redelijk voor elkaar. We hebben jongens die langdurig vastliggen en veel stabiliteit. Eigenlijk is Karim El Ahmadi de enige speler uit de basis die we hebben laten gaan."

Ruimte te over in traditionele Feyenoord-helikopter

Als Feyenoord er nog nieuwe spelers bij wil, moet dat volgens Van Geel op een "inventieve wijze" gebeuren. Het geld is op. Dat werd uitgegeven aan de trainingscomplexen 1908 en Nieuw Varkenoord. "We zijn hier en daar wel aan het onderzoeken of we nog wat kunnen toevoegen. Jordy Clasie (Southampton) kan ik niet ontkennen", zegt Van Geel.

Van Persie durfde de helikopter niet in

In zekere zin is Robin van Persie ook een nieuwe speler. Hij werd afgelopen seizoen in de winterstop binnengehaald en kreeg daarom de mogelijkheid om ook plaats te nemen in de helikopter. "Maar daar heb ik vriendelijk voor bedankt", zei hij.

Van Persie mocht Feyenoord-helikopter in, maar durfde niet

De aanvaller legt uit waarom. "Ik heb het niet zo met vliegen. Ik heb een keer een trip gemaakt van Manchester naar Londen, ook in een helikopter. Dat was de meest verschrikkelijke tocht die ik ooit meegemaakt heb. Dus als het niet meer hoeft, ga ik er niet meer in."

En dus zaten alleen Ayoub en Sinisterra ("Een jongen die we al lang volgen en die op beide vleugels uit de voeten kan", aldus Van Geel) in de helikopter. Van Persie zag de twee op het veld landen en De Kuip uitzinnig van vreugde worden.

"Op zulke dagen kun je goed zien hoe groot Feyenoord is", aldus Van Persie. "Je ziet hoe het leeft, ik geniet van alle vrolijke gezichten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl