Dirk Boehlé en Steven van de Velde
NOS Sport

Boehlé en Van de Velde overleven ternauwernood groepsfase EK

Dirk Boehlé en Steven van de Velde hebben bij de EK beachvolleybal in eigen land ternauwernood de poulefase overleefd. Ze verloren hun laatste groepswedstrijd met 19-21, 16-21 van de Zwitsers Adrian Heidrich en Mirco Gerson, maar bij het opmaken van de balans bleken ze net genoeg games te hebben binnengehaald.

Omdat hun gamegemiddelde iets beter was dan dat van de Italianen Marco Caminati en Enrico Rossi eindigden Boehlé en Van de Velde als derde in hun groep, waardoor ze met de overige nummers twee en drie naar de tussenronde gaan. De groepswinnaars gaan direct naar de achtste finales.

Van der Ham en Vismans uitgeschakeld

Voor Jannes van der Ham en Sven Vismans viel het doek. Zij verloren met 12-21, 12-21 ook hun laatste groepswedstrijd van de Russen Konstantin Semenov en Ilja Lesjoekov en werden laatste in hun poule.

Vanavond spelen de twee andere Nederlandse mannenkoppels Alexander Brouwer/Robert Meeuwsen en Christiaan Varenhorst/Jasper Bouter hun laatste groepswedstrijd. Zij zijn al zeker van de volgende ronde, maar willen groepswinnaar worden.

Ook Van Gestel/Wesselink klaar

De vrouwen zijn al aanbeland in de afvalronde. Sophie van Gestel en Marloes Wesselink kwamen in de middagsessie in de tussenronde in actie tegen de Duitse speelsters Karla Borger en Margareta Kozuch en verloren met 27-25, 21-15. Daardoor zijn ze uitgeschakeld.

De drie andere duo's (Sanne Keizer/Madelein Meppelink, Jolien Sinnema/Laura Bloem en Joy Stubbe/Marleen van Iersel) staan al in de achtste finales, die vanavond worden gespeeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl