Lewis Hamilton
NOS Sport

Hamilton verlengt bij Mercedes: 'Was een formaliteit'

Verrassend is het niet, maar het bericht dat Formule 1-coureur Lewis Hamilton zijn aflopende contract bij Mercedes verlengt liet wel lang op zich wachten. Vandaag is het dan zover: de Britse viervoudig wereldkampioen heeft voor twee jaar bijgetekend.

Het Duitse Mercedes bracht het nieuws naar buiten in de week van hun thuisrace op Hockenheim. Hamilton twitterde daarna dat hij dankbaar en trots is op de samenwerking die stamt uit 1998 en dat hij "veel zin heeft in de toekomst".

Hamilton is met Mercedes al jaren toonaangevend in de Formule 1. De afgelopen vier jaar werd de Brit drie keer wereldkampioen en dit seizoen staat hij tweede in het klassement achter de Duitse Ferrari-rijder Sebastian Vettel.

Formaliteit

Eind vorig seizoen werd Hamilton al gevraagd of en wanneer hij zijn contract bij Mercedes ging verlengen. De Brit zei steevast dat hij in goed overleg was met het team en hij bevestigde die woorden vandaag weer.

"Deze verlenging was eigenlijk een formaliteit sinds Toto Wolff (teambaas, red.) en ik afgelopen winter gingen zitten. Maar het is goed om nu ook een handtekening op papier te zetten en op de normale manier verder te kunnen gaan", aldus Hamilton.

Lewis Hamilton luistert naar Toto Wolff

"We zitten zowel op als naast het circuit op dezelfde golflengte", gaat Hamilton verder. "Ik kijk er erg naar uit om in de toekomst nog meer met dit merk te kunnen winnen. Ik ben ervan overtuigd dat Mercedes de juiste plek is voor de komende jaren."

Op weg naar Schumacher

Als Mercedes en Hamilton blijven domineren, krijgt de 33-jarige Brit wellicht de kans om het recordaantal van zeven wereldtitels van Michael Schumacher te evenaren. Maar eerst moet hij op gelijke hoogte zien te komen met Juan Manuel Fangio, die in de jaren vijftig vijf titel behaalde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl