Steven Bergwijn

PSV boekt oefenzege op Galatasaray

PSV heeft het trainingskamp in Zwitserland afgesloten met een prima oefenwedstrijd tegen Galatasaray. De Eindhovenaren creëerden de beste kansen en wonnen verdiend met 3-1 van de Turkse kampioen.

Voor rust waren Denzel Dumfries en Luuk de Jong dicht bij de openingstreffer, maar zij misten in kansrijke positie. Steven Bergwijn maakte er vijf minuten voor rust alsnog 1-0 van, door vanaf de rand van het strafschopgebied (via de binnenkant van beide palen) raak te schieten.

Na rust maakte Donyell Malen er na een goede aanval, op aangeven van Dumfries, 2-0 van. Martin Linnes deed namens Galatasaray iets terug, door PSV-doelman Jeroen Zoet met een fraaie boogbal te passeren. Bij Galatasaray hadden Ryan Donk en Garry Rodrigues, geboren in Amsterdam en Rotterdam, een basisplaats.

Het slotakkoord was voor invaller Cody Gakpo. Met een harde knal van twintig meter zorgde hij voor de 3-1 eindstand. Eerder in de voorbereiding speelde PSV gelijk tegen Neuchâtel Xamax (1-1) en werd er met 5-3 verloren van Anderlecht.

PSV opent het seizoen op 4 augustus met een wedstrijd tegen Feyenoord om de Johan Cruijff Schaal. Een week later begint de competitie met een thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. Eind augustus moet PSV zich proberen te plaatsen voor de groepsfase van de Champions League.