In samenwerking met
L1mburg
NOS Nieuws

Ouder echtpaar mishandeld en opgesloten in kelder bij woningoverval

Een echtpaar uit Susteren is zondagnacht ernstig mishandeld tijdens een woningoverval. Het stel van 82 en 77 jaar oud werd vervolgens opgesloten in de kelder en aan hun lot overgelaten. Dat zegt de kleinzoon van het paar tegen 1Limburg. De familie belooft een beloning van 5000 euro voor de tip die leidt tot aanhouding van de daders.

De overvallers kwamen volgens de kleinzoon binnen via de achterdeur. Toen de bewoner op het kabaal af kwam, zou hij flinke klappen hebben gekregen. Hij kneusde meerdere ribben en liep een gebroken oogkas en kaak op. Ook heeft hij mogelijk een beroerte gehad.

Het echtpaar werd vervolgens opgesloten in de kelder. "Oma hebben ze eerst geboeid met een telefoonkabel en vervolgens de keldertrap af gedirigeerd. Maar opa hebben ze letterlijk de kelder ingegooid", zegt de kleinzoon.

Alles overhoop gehaald

De vrouw wist na lange tijd de kelderdeur open te krijgen met een klein mesje en waarschuwde de hulpdiensten. Het huis bleek tegen die tijd al volledig overhoop gehaald te zijn.

"Ze hebben werkelijk alles doorzocht: meubels zijn kapot gesneden, schilderijen van de muur getrokken, er is in de schoorsteen gezocht en alle kasten zijn overhoop gehaald", zegt de kleinzoon. De mannen zouden op zoek zijn geweest naar een kluis. "Maar die is er helemaal niet."

  • Gerard Vergooszen
  • Gerard Vergooszen
  • Gerard Vergooszen

Het echtpaar ligt nog altijd in het ziekenhuis. De man moet daar voorlopig ook blijven. De familie is woedend over de gebeurtenis en roept mensen met meer informatie op zich te melden.

"Het zijn gewoon lafaards die oude mensen beroven", zegt de kleinzoon. "Als mijn oma niet zo'n overlevingsdrang had gehad, had dit heel anders kunnen aflopen. Dan hadden ze wellicht dagenlang in de kelder opgesloten gezeten en is het maar de vraag of ze dat zouden hebben overleefd."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl