Rodney Kongolo
NOS Voetbal

sc Heerenveen haalt jongste Kongolo, Mokhtar vertrekt uit eredivisie

Volgens de Leeuwarder Courant is sc Heerenveen een opvallende speler rijker: jeugdinternational Rodney Kongolo. Het 20-jarige broertje van Oranje-international en voormalig Feyenoorder Terence Kongolo komt over van Manchester City.

De verdedigende middenvelder geldt als toptalent en werd vier jaar geleden uit de jeugd van Feyenoord weggeplukt door City. De landskampioen van Engeland verhuurde hem vorig seizoen aan League One-club Doncaster Rovers.

Heerenveen zou Kongolo, die in Manchester nog een contract had voor een jaar, niet op huurbasis overnemen, maar definitief. Hij moet in Friesland het verlies van de zwaar geblesseerde Stijn Schaars opvangen.

Mokhtar van PEC naar Turkse promovendus

Een andere speler verlaat de eredivisie. Youness Mokhtar van PEC Zwolle zet zijn loopbaan voort in Turkije bij Ankaragücü.

De 26-jarige technisch begaafde aanvaller speelde in totaal 102 duels voor PEC en scoorde daarin 25 keer. Mokhtar speelde in Nederland ook voor FC Twente.

Ankaragücü is afgelopen seizoen gepromoveerd naar de hoogste Turkse divisie. "Ik heb gehoord over de reputatie van de fans van deze club en ik kan niet wachten om te beginnen", aldus Mokhtar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl