In samenwerking met
RTV Utrecht
NOS Nieuws

Sluiting dreigt voor Utrechts kinderdagverblijf als verbetering uitblijft

De inspectie eist dat het Utrechtse kinderdagverblijf Jolie voor 30 juli een groot aantal verbeteringen doorvoert, anders wordt de opvang gesloten.

Qua veiligheid, pedagogisch beleid, groepsomvang en management functioneert Jolie onvoldoende. Het verblijf heeft jarenlang wettelijke voorschriften aan z'n laars gelapt, schrijft de Utrechtse wethouder Everhardt. Hij baseert zich bij zijn oordeel op rapporten van de Inspectie Kinderopvang.

Jolie kreeg onlangs veel kritiek, nadat een medewerker op een verjaardagsfeestje in het pand slagroom had gelikt van het lichaam van een stripper.

Mishandeling

In de inspectierapporten staat onder meer dat medewerkers ongevallen en vermoedens van kindermishandeling niet mochten doorgeven aan ouders of overheidsinstanties.

Ook waren er te veel kinderen in de groepen ingedeeld. Toen de inspectie daar meldingen over kreeg, werd het toezicht verscherpt. Volgens de gemeente zijn er toen ook boetes opgelegd.

Gisteravond zijn medewerkers en ouders geïnformeerd. De veranderingen moeten worden doorgevoerd door een interim-manager; de directeur is eerder al opgestapt.

Advertentie via Ster.nl