In samenwerking met
RTV Noord
NOS NieuwsAangepast

Groningen heeft weer water na grote storing

In Groningen komt weer water uit de kraan, nadat er uren problemen waren door een storing. In delen van de stad en enkele plaatsen eromheen was door de storing tijdelijk geen of minder water beschikbaar.

De problemen ontstonden rond 14.00 uur. Volgens Waterbedrijf Groningen was er iets aan de hand met één van de pompen. "Daardoor wordt het water niet verder 'getransporteerd' naar de huishoudens in de stad Groningen, Haren en een deel van Paterswolde", meldde het waterbedrijf.

Rond 17.20 uur had iedereen weer water. Wel worden mensen opgeroepen om spaarzaam om te gaan met water, in elk geval tot morgenochtend. "Zodat we onze waterbuffers weer maximaal kunnen vullen."

Volgens RTV Noord had ook het Groningse ziekenhuis UMCG last van de verminderde waterdruk. Medewerkers werden opgeroepen zo min mogelijk water te gebruiken. Het ziekenhuis bleef wel gewoon open.

In de supermarkten was te merken dat er een grote vraag was naar water. In veel winkels raakten de schappen al snel leeg. "We hebben vijf meter aan lege schappen. Normaal hebben we altijd wel wat op voorraad, maar hier waren we niet op voorbereid", zegt een supermarktmedewerker tegen de regionale omroep.

Advertentie via Ster.nl