NOS WielrennenAangepast

Groenewegen kan verder in Tour ondanks val van zondag

Groenewegen: 'Het kan geen kwaad om door te fietsen'

De smak die Dylan Groenewegen gisteren maakte in de kasseienrit naar Roubaix staat een vervolg van zijn Tour de France niet in de weg. Dat heeft de sprinttroef van Lotto-Jumbo vandaag op de eerste rustdag laten weten. "Ik ga het proberen."

De winnaar van de zevende en achtste etappe ging zondag op ruim tachtig kilometer voor de streep hard onderuit toen zijn stuur afbrak. Groenewegen hield er een pijnlijke knie aan over, maar stapte toch weer op de fiets. Met moeite bereikte hij de finish, waarna hij strompelend de bus van zijn ploeg opzocht.

Nadere inspectie heeft geleerd dat hij kampt met kneuzingen in de linkerknie. Dat weerhoudt hem er echter niet van om morgen gewoon aan de start te verschijnen van de tiende etappe, een zware rit die het peloton over drie bergen van de eerste en eentje van de buitencategorie voert.

Beter met rugnummer op

"Het kan geen kwaad om door te fietsen", legt Groenewegen uit. "Natuurlijk doen die kneuzingen ook gewoon pijn, maar het kan geen schade aanrichten als ik verder fiets. Dus ik ga zeker door."

Dat lijkt met de pijnlijke knie en al die bergen vooruitzicht geen sinecure. "Gewoon blijven trappen. Meer kan ik niet doen. En hopen dat de pijn een beetje meevalt. Op de roller deed het wel veel pijn als ik echt kracht gaf. Misschien gaat het met een rugnummer op beter."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl