LeBron James tekent bij de Lakers; Hollywood en Zlatan heten hem welkom

LeBron James vervolgt zijn glansrijke basketbalcarrière bij Los Angeles Lakers. De 33-jarige wereldster tekent daar een contract voor vier jaar, dat hem 154 miljoen dollar oplevert. Dat heeft het management van James laten weten.

Een andere basketballegende, Magic Johnson, is voorzitter van de Lakers en hij maakte James warm voor een komst naar Los Angeles. De wens van 'King James' om na zijn loopbaan als basketballer Hollywood te veroveren, hielp ook mee.

Legendes zijn blij

Niet lang nadat de komst van James bekend was geworden, feliciteerden Kobe Bryant en Kareem Abdul-Jabbar - samen met Johnson en Shaquille O'Neal de grootste clublegendes - hem op Twitter. "Welkom bij de familie!"

James komt over van Cleveland Cavaliers. Met dat team speelde hij de afgelopen vier jaar de NBA Finals tegen Golden State Warriors. Alleen in 2016 pakte hij de titel. In 2012 en 2013 werd hij met Miami Heat kampioen.

Bij de Lakers wordt hij de leider van een relatief jong team, dat de afgelopen jaren geen rol van betekenis speelde binnen de NBA.

Hollywood-sterren heten James welkom

Niet alleen Bryant heette James welkom in Los Angeles, ook een handvol Hollywood-sterren. Arnold Schwarzenegger, Snoop Dogg, Larry King, maar ook LA Galaxy-voetballer Zlatan Ibrahimovic, allemaal lieten ze een bericht achter op social media.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl