NOS Sport

Hockeyers derde bij laatste Champions Trophy, titel voor Australië

Hockeyers pakken brons bij laatste Champions Trophy

De Nederlandse hockeyers hebben brons overgehouden aan de laatste editie van de Champions Trophy. Olympisch kampioen Argentinië werd in de troostfinale met 2-0 weliswaar moeizaam, maar verdiend verslagen.

De titel ging in Breda naar de Australische mannen, die India na shoot-outs versloegen.

Gevaarlijker

Oranje was voor rust wel gevaarlijker, maar óf de afronding liet te wensen over óf doelman Tomas Santiago lag in de weg. Santiago's collega Pirmin Blaak hoefde daarentegen niet een redding te verrichten.

Blaak moest in Breda in de tweede helft, waarin het spel op en neer golfde, wel aan de bak en greep enkele keren uitstekend in. De 1-0 kwam uiteindelijk van Jeroen Hertzberger, die zijn vijfde strafcorner verzilverde. Zijn zesde werd weer gekeerd, maar Mirco Pruyser was attent in de rebound.

Het leek nog even spannend te worden toen de Argentijnen de laatste drie minuten een veldspeler in het veld brachten voor Santiago en Matias Paredes een opgelegde kans kreeg om er 2-1 van te maken. De Argentijn tikte de bal echter naast.

Tijdens de laatste wedstrijd op het landentoernooi, de eindstrijd, draaide het uit op shoot-outs. Na de 1-1 in de reguliere speeltijd benutte de Australiër Jeremy Edwards de beslissende shout-out.

Australië weer winnaar

Australië was met veertien eindzeges al recordhouder. De vijftiende eindzege was de zevende in acht edities. In 2016, in de vorige finale, was India ook al de tegenstander en ook toen moesten shoot-outs de beslissing brengen.

Australische hockeyers winnen laatste editie Champions Trophy

Ook nu hadden de Aussies de handen vol aan de stugge Indiase ploeg, die pas bij de eerste strafcorner (Govers) boog. In het derde kwart maakte Prasad gelijk en voorkwam doelman Lovell de 1-2 van Dilpreet. In het slotkwart waren er nog kansen over en weer, maar het bleef 1-1.

Het prestigieuze hockeytoernooi voor landenteams beleefde afgelopen week in Breda zijn laatste editie voor de mannen. Oranje won het evenement acht keer. In november nemen de vrouwen de definitieve afsluiting van een traditie voor hun rekening.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl