Jakob Fugslang tijdens de Ronde van Zwitserland 2018
NOS Wielrennen

Martin kopman UAE-Emirates in Tour, Astana neemt vier Denen mee

Wielerploeg Astana gaat met maar liefst vier Denen naar de Tour de France. Jakob Fuglsang is de Deen die het meest naar voren wordt geschoven. De kopman van UAE-Emirates is de Ier Daniel Martin.

Fuglsang (33) werd onlangs tweede in de Ronde van Zwitserland en won een rit in de Ronde van Romandië. Zijn beste resultaat in de Tour was een zevende plek in 2013.

Fuglsang krijgt drie landgenoten met hem mee. De snelle Magnus Cort Nielsen en Jesper Hansen maken hun Tour-debuut en de winnaar van de Amstel Gold Race, Michael Valgren, start voor de vierde keer in de Ronde van Frankrijk.

De Kazach Dimitri Groezdev, de Est Tanel Kangert en de Spanjaarden Omar Fraile en Luis Leon Sanchez maken het achttal compleet.

Luis Leon Sanchez wint de 14e etappe in de Tour van 2012

Luis Leon Sanchez is de meest ervaren kracht in het team. De Spanjaard start in zijn achtste Tour en heeft al vier etappeoverwinningen achter zijn naam. Zijn laatste ritzege dateert alweer van 2012, toen hij in het shirt van Rabobank de veertiende etappe op zijn naam schreef.

Vorig jaar won Astana met Fabio Aru de rit naar La Planche des Belles Filles en droeg hij twee dagen de gele trui. Uiteindelijk werd de inmiddels vertrokken kopman vijfde in het algemeen klassement. Aru, inmiddels uitkomend voor UAE-Emirates, doet dit jaar niet mee aan de Tour de France.

Martin heeft vertrouwen in zijn ploeg

Ondanks een zware valpartij eindigde Daniel Martin vorig jaar als zesde. "Ik heb voldoende vertrouwen dat het team mij goed afzet in de bergen zodat ik daar plezier kan hebben", aldus de 31-jarige Martin.

Fabio Aru is niet van de partij. Hij is overtraind en mist zowel de Tour als de Vuelta.

Daniel Martin

De Noor Alexander Kristoff is de troef in de massasprints. Daarnaast bestaat de ploeg uit John Darwin Atapuma (Colombia), Marco Marcato (Italië), Kristijan Durasek (Kroatië), Oliviero Troia (Italië), Rory Sutherland (Australië) en Roberto Ferrari (Italië).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl