NOS Nieuws

Merendeel zoekgeraakte examens Engelstalig opleidingsinstituut teruggevonden

Het merendeel van de ruim 4000 zoekgeraakte toetsen Engels van het Engelstalige opleidingsinstituut Anglia is teruggevonden. Ze bleken nog op een internationaal sorteercentrum van PostNL te liggen in Amsterdam.

De tien dozen met schriftelijke examens werden op 4 juni via PostNL naar Engeland gestuurd om te worden nagekeken, maar kwamen nooit aan bij het hoofdkantoor van de organisatie. Normaal gesproken duurt dat ruim een week.

Volgens PostNL zijn nu acht van de tien verdwenen dozen teruggevonden. Het bedrijf hoopt de andere twee dozen ook snel terug te vinden.

Passende oplossing

PostNL liet Anglia vorige week weten dat de examens zijn zoekgeraakt. De toetsen zijn in mei op 106 scholen afgenomen. Anglia biedt leerlingen van verschillende leeftijden en niveaus opleidingen Engels aan. Het gaat dan ook om examens op allerlei niveaus.

Omdat de examens van Anglia buiten de reguliere vmbo-, havo- en vwo-examenonderdelen vallen, is er geen sprake van dat leerlingen hun diploma niet zullen halen door de zoekgeraakte toetsen. "Dat maakt het natuurlijk niet minder vervelend voor al die leerlingen die hard hebben gewerkt", zegt een Anglia-woordvoerder.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl