Taymir Burnet (l) en Liemarvin Bonevacia strijden zondag om de titel op de 200 meter in Utrecht
NOS SportAangepast

Bonevacia en Runia halen limiet voor EK atletiek

Op de derde dag van de NK atletiek in Utrecht hebben opnieuw twee atleten voldaan aan de kwalificatie-eisen voor de EK in Berlijn in augustus.

Liemarvin Bonevacia snelde in de halve finales van de 200 meter naar 20,65 en bleef daarmee ruim onder de EK-limiet van 20,80. Bonevacia had eerder al de limiet van de 400 meter gelopen.

Bonevacia voegde zich bij Churandy Martina, Solomon Bockarie en Taymir Burnet, die ook aan de eis van 20,80 hebben voldaan.

Er mogen in Berlijn drie Nederlanders uitkomen op de 200 meter. De nummers een en twee van de finale van zondag gaan sowieso, de derde loper wordt aangewezen door de Atletiekunie. Naar verwachting worden op 25 juli de namen bekendgemaakt

Anna Sjoukje Runia heeft die zorgen niet meer. De hordenspecialiste liep eerder dit jaar de B-limiet en moest vandaag in Utrecht de titel pakken om naar de EK te mogen.

Dat deed zij met verve, want zij liet de concurrentie ver achter zich. Nora Ritzen werd tweede, Meruska Eduarda, die 's morgens nog een medaille misliep bij het verspringen, pakte brons.

Anna Sjoukje Runia

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl