Brazilië pas in blessuretijd langs Costa Rica

Brazilië heeft het tweede groepsduel op het WK in Rusland nipt gewonnen. In Sint-Petersburg werd Costa Rica door goals van Coutinho en Neymar pas in blessuretijd geklopt: 2-0.

De Costa Ricanen, vier jaar geleden nog kwartfinalist, zijn uitgeschakeld.

In de nogal saaie eerste helft kreeg Costa Rica de beste kans: Celso Borges schoot naast na een snelle uitval over rechts.

De vijfvoudig wereldkampioen liet zich pas na een klein half uur gelden: Gabriel Jésus scoorde, maar stond buitenspel. Neymar werd na een fraaie dieptepass gestopt door doelman Keylor Navas en Marcelo's schot vloog naast. Een tweede uithaal van de verdediger werd knap gekeerd door zijn ploegmaat bij Real Madrid.

De tweede helft bood meer vertier, vooral omdat de Brazilianen gas gaven. Navas kwam even in de problemen bij een terugspeelbal, zag Jésus de bal op de lat koppen en Christian Gamboa redding brengen op het schot van Coutinho in de rebound.

Brazilië voerde de druk almaar verder op en Neymar en Coutinho namen Navas nog eens onder vuur, maar zonder succes. Twintig minuten voor tijd leek de 1-0 er dan toch te komen: na balverlies van Gamboa verscheen Neymar vrij voor Navas om de bal vervolgens over te schieten.

Neymar dacht daarna een strafschop te hebben versierd, maar arbiter Kuipers besloot anders na bestudering van de videobeelden. In blessuretijd zorgde Coutinho voor de bevrijding door na een mooie aanval van dichtbij raak te punteren. Niet veel later maakte Neymar zijn eerste treffer van dit WK.