In samenwerking met
Omrop Fryslân
NOS NieuwsAangepast

Grote brand Leeuwarden, zes straten afgesloten

Grote brand in Leeuwarden

Er heeft een grote brand gewoed in het voormalige kantoor van de Belastingdienst in Leeuwarden. Zes straten zijn afgesloten. Rond 13.30 uur is het sein brand meester gegeven. De brandweer is nog enkele uren druk met nablussen.

Omdat de rook het ziekenhuis MCL via de luchtbehandeling binnenkwam, was er risico voor patiënten. Daarom stelde het ziekenhuis vanochtend vijf geplande operaties uit. Er zijn geen gevaarlijke stoffen (meer) in de lucht gemeten; operaties gaan nu weer gewoon door.

Binnen blijven

In het anti-kraakpand aan de Tesselschadestraat, een flat, wonen tien mensen. Ook herbergt het gebouw culturele gezelschappen. Alle bewoners en gebruikers zijn in veiligheid gebracht.

Vijf nabijgelegen woningen zijn ontruimd en een middelbare school hield vanwege de rook tijdens de pauze iedereen binnen.

Voor de brandweer was het lastig bij de brandhaard te komen. Het vermoeden is dat het vuur onder het gebouw begonnen is.

De brand werd ontdekt door bouwers die in de buurt aan het werk waren. Zij zagen rook komen uit de luchtbehandelingkast op het dak aan de achterkant, schrijft Omrop Fryslân.

Advertentie via Ster.nl