Uruguay zeker van achtste finales dankzij doelpunt Suárez

Uruguay en Rusland hebben op het WK de achtste finales bereikt. Uruguay won woensdag in groep A ook zijn tweede duel: 1-0 tegen Saudi-Arabië. Daardoor is ook Rusland, dat dinsdag zijn tweede zege boekte, zeker van plaatsing.

De Saudische doelman Abdullah Al-Muaiouf verloor na de 0-5 tegen Rusland zijn plaats aan Mohammed Al-Owais. Die bleek echter ook niet uit het beste keepershout te zijn gesneden, want halverwege de eerste helft miste hij de bal bij een corner van Carlos Sánchez en scoorde jubilaris Luis Suárez (100 caps).

Suárez' goal was een van de spaarzame 'opveermomenten' in het eerste bedrijf, waarin Uruguay (net als tegen Egypte) moeite had om kansen te creëren.

Voor de pauze liet het behoudend spelende Uruguay vaak het initiatief aan de Saudi's, die soms dreigend waren en een aardige kans kregen via Hattan Bahebri, wiens afstandsschot over ging.

Stand groep A na Uruguay-Saudi-Arabië

Land duels punten doelsaldo
Rusland 2 6 8-1
Uruguay 2 6 2-0
Egypte 2 0 1-4
Saudi-Arabië 2 0 0-6

De tweede helft bood een soortgelijk spelbeeld, al kreeg Uruguay wel meer kansen. Zo werd kort na rust een vrije trap van Suárez van richting veranderd door de muur en gestopt door Al-Owais.

Uruguay was ook nog dicht bij de 2-0 via Sánchez (hij kopte over), invaller Lucas Torreira, wiens schot naast ging via het hoofd van Edinson Cavani, die later een inzet gestopt zag door Al-Owais.