Ronaldo bezegelt met kopbal lot van Marokko

Marokko is al na twee duels kansloos voor een plaats in de achtste finales van het WK in Rusland. Na de nederlaag tegen Iran verloren de 'Leeuwen van de Atlas' in Moskou ook van Portugal: 0-1.

Marokko, met Nordin Amrabat ondanks zijn hersenschudding in de basis, kwam sterk uit de startblokken, kreeg direct een kans, maar keek toch al na vier minuten tegen een achterstand aan.

Cristiano Ronaldo kwam bij een corner knap voor zijn man en kopte zijn vierde treffer van dit WK binnen. De Noord-Afrikanen mochten daarna het spel maken. Onder aanvoering van Ajacied Hakim Ziyech ging de bal vlot rond, maar grote kansen leverde het Marokkaanse overwicht niet op.

Portugal wachtte af en was vlak voor en vlak na rust levensgevaarlijk. Gonçalo Guedes vond doelman Munir Mohand op zijn weg en Ronaldo schoot vroeg in de tweede helft hoog over. Marokko bleef vol de aanval zoeken en was na rust al snel twee keer dicht bij de gelijkmaker.

Cristiano Ronaldo

De Portugese doelman Rui Patricio voorkwam met een prachtige redding een treffer van Younes Belhanda en Mahdi Benatia schoot over uit kansrijke positie. De Europees kampioen vond het allemaal welletjes en liet weinig tot niets meer zien.

Marokko vocht voor wat het waard was, maar werd vlak voor tijd pas weer gevaarlijk. Ziyech (via een Portugees been) en Benatia schoten echter over.