NOS VoetbalAangepast

Ten Hag: wij vechten voor De Ligt en De Jong

Ten Hag: poort dicht voor De Ligt en De Jong

Frenkie de Jong en Matthijs De Ligt blijven bij Ajax als het aan trainer Erik ten Hag ligt. Beide spelers worden in de Spaanse pers in verband gebracht met Barcelona. Maar een transfer is volgens de oefenmeester van Ajax niet aan de orde. "De poort is dicht", zei Ten Hag na de eerste training van Ajax.

"Wij vechten voor die spelers", sprak Ten Hag. "Wij willen namelijk presteren en we weten wat we daarbij nodig hebben. Dat zijn spelers die wij heel graag hier aan boord houden. Daar zullen we alles aan doen."

Volgens Ten Hag wil Ajax "de kleedkamer bij elkaar houden". Ook op het veronderstelde vertrek van Justin Kluivert naar AS Roma wilde hij niet ingaan.

Op vragen over welke spelers Ajax wil aantrekken en in welke linies versterking wordt gezocht, wenste Ten Hag evenmin al te veel in te gaan. "We kijken eigenlijk in alle linies."

Sturm Graz

Over de doelstelling voor het komende seizoen was Ten Hag kort. "Dat is helder, als Ajax wil je de beste zijn. We gaan voor het kampioenschap en we willen in Europa overwinteren."

Om te overwinteren moet Ajax eerst met Sturm Graz afrekenen in de tweede voorronde van de Champions League. Ten Hag heeft zich nog niet in dat team verdiept. "Het Oostenrijkse voetbal is in opkomst. Sturm Graz is tweede geworden in de competitie en heeft de bekerfinale gewonnen van Red Bull Salzburg. Ik ken de trainer, dus ik weet er wel iets van."

In recente jaren trof Ajax tweemaal een ploeg uit Oostenrijk: Red Bull Salzburg in 2014 en Rapid Wien in 2015. Beide confrontaties eindigden in uitschakeling.

Voorbereiding

Internationals Matthijs de Ligt en Donny van de Beek hebben nog vakantie en sluiten later aan bij Ajax tijdens het trainingskamp in Duitsland dat op 25 juni begint. Aanstaande zaterdag speelt Ajax de eerste oefenwedstrijd in Noordwijkerhout tegen tweededivisionist VVSB.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl