Thijmen Kupers
NOS SportAangepast

Atleet Kupers in 2018 niet meer in actie door achillespeesblessure

Atleet Thijmen Kupers, meervoudig Nederlands kampioen op de 800 meter, moet dit atletiekseizoen gedwongen aan zich voorbij laten gaan en verwacht pas in 2019 weer aan wedstrijden mee te doen. Kupers heeft last van een achillespeesblessure die hem al langer parten speelt. Kupers liet vorig jaar augustus ook al de halve finale van de WK-atletiek aan zich voorbijgaan met een blessure.

"De kans dat ik dit jaar nog fatsoenlijke wedstrijden zou kunnen gaan lopen werd met de dag kleiner. Toch is het een grote tegenvaller als je dan besluit om er definitief een punt achter te moeten zetten voordat het seizoen überhaupt begonnen is", zegt Kupers.

'Goed dat er duidelijkheid is'

Kupers liep zijn huidige blessure afgelopen winter op tijdens een indoorwedstrijd in Düsseldorf. Hij miste daardoor de WK indoor. Kupers: "Toch is het goed voor mij dat er nu duidelijkheid is over wat me de komende periode te wachten staat. We moeten dit probleem vanaf de oorzaak aanpakken zodat het dit keer niet meer terug zal komen.''

De Groningse atleet is in het bezit van vijf nationale titels op de 800 meter outdoor en zes titels op de 800 meter indoor. Hij vestigde vorig jaar in Hengelo een nieuw persoonlijk record op de 800 meter outdoor met 1.44.99.

Thijmen Kupers

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl