NOS SportAangepast

Blauwe, beurse en blije Verhoeven verheugt zich al op 'knalwedstrijd' in Arena

Hij is een beetje beurs, een beetje blauw, maar vooral heel blij: wereldkampioen kickboksen Rico Verhoeven is ruim een etmaal na het gevecht met Mladen Brestovac natuurlijk opgetogen. "Ik ben blij dat ik weer lekker thuis ben, bij mijn gezin. Ik voel me goed", vertelt hij in NOS Langs de Lijn.

In Birmingham sloeg Verhoeven een aanval van Brestovac op zijn wereldtitel zwaargewicht af. De Nederlandse kickbokser had vijf ronden het initiatief en won op punten. Vooraf zei Verhoeven dat hij de wedstrijd vroegtijdig wilde beslissen, maar dat zat er niet in.

"Als je kijkt naar zijn gevechten, dan ontwijkt hij veel bij een sterke tegenstander. Dat maakt het lastig, hij wacht op de counter en dan is het lastig om zomaar aan te vallen. Dan kan je een fout maken en kan je geraakt worden. Daardoor speel je tegen hem toch meer op safe", legt Verhoeven uit.

Tijdens de wedstrijd had de wereldkampioen geen moment het idee dat-ie zijn titel zou kunnen kwijtraken. "Nee, ik zat er vanaf het eerste moment lekker in. Zeventig procent van de acties waren raak. Dat is gewoon een heel fijn gevoel, dan is er weinig verspeelde energie."

In het gevecht bleef Brestovac overeind. Hij incasseerde veel klappen, maar toonde zich taai. "Zo... Zeker weten", zegt Verhoeven. "Iedereen die de wedstrijd heeft gezien had wel zoiets van: hoe pakt-ie het allemaal."

Verhoeven verdedigt wereldtitel met overwinning op punten tegen Brestovac

Toch plaatst Verhoeven ook kritische kanttekeningen bij zijn eigen prestatie. "Het kan altijd beter en natuurlijk denk ik dan: als ik daar wat meer gas had gegeven had ik het eerder kunnen afmaken. Maar uiteindelijk ben ik gewoon hartstikke tevreden."

En nu tegen Badr Hari?

De wereldtitel blijft in zijn bezit. En dus dringt de vraag zich op wie de volgende uitdager wordt van Verhoeven? De aankondiging voor een opmerkelijke wedstrijd is er reeds: in de Johan Cruijff Arena, op 29 september. Maar wie dan tegenover hem zal staan? Iedereen heeft een vermoeden, maar niemand weet het.

"Iedereen zegt Badr Hari, maar dan weten ze meer dan ik", aldus Verhoeven. "Als je het hoort, is het natuurlijk één plus één, maar als ík het niet weet, kan niemand anders het weten."

Ongeacht de tegenstander kijkt Verhoeven uit naar het gevecht in de Arena. "Ahoy was zoals ze dat noemen electrifying. Die energie, die mensen, dat verwacht ik in Amsterdam ook. Er is niets mooier dan voor je eigen publiek een knalwedstrijd neer te zetten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl