NOS SportAangepast

Verhoeven behoudt wereldtitel na overwinning op punten

Verhoeven verdedigt wereldtitel met overwinning op punten tegen Brestovac

Rico Verhoeven heeft in Birmingham met succes zijn wereldtitel kickboksen in het zwaargewicht verdedigd tegen de Kroaat Mladen Brestovac. De 29-jarige Brabander won het duel op punten.

Verhoeven had de hele wedstrijd het initiatief en werd na elke ronde door de jury als winnaar aangewezen.

Het was de tweede keer dat Verhoeven tegenover de 34-jarige Brestovac, bijgenaamd 'The Scorpion Sting', stond. In 2016 veroverde hij de wereldtitel in het zwaargewicht ten koste van de Kroaat.

Verhoeven vs Badr Hari in september?

Na afloop van zijn partij tegen Brestovac gaf Verhoeven voer voor nieuwe speculaties over een gevecht met Badr Hari. Verhoeven kondigde zijn volgende gevecht aan: op 29 september in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam. Tegen wie hij dan vecht, liet hij nog niet los.

Veel kickboksliefhebbers wachten al tijden op een treffen tussen Verhoeven en Badr Hari. In december 2016 won Verhoeven van Hari, die na twee ronden moest opgeven met een armblessure. Daarna ontbrak Hari lang in de ring door een gevangenisstraf voor meerdere geweldsincidenten.

Beiden hebben aangegeven opnieuw de ring in te willen, maar een datum voor dat gevecht is nog niet bekendgemaakt. "Als die wedstrijd komt, dan komt-ie. Tot nu toe hebben we geen idee wanneer die plaats zou moeten gaan vinden", zei Verhoeven vrijdag nog bij Langs de Lijn En Omstreken.

Rico Verhoeven

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl