Cristiano Ronaldo na de Champions League-finale in Kiev

'Terug naar Engeland lijkt meest logische optie voor Ronaldo'

Zijn woorden sloegen in als een bom. De negen woorden die Cristiano Ronaldo na afloop van de Champions League-finale sprak waren in één klap wereldnieuws. "Het was geweldig om voor Real Madrid te spelen", zei de Portugees direct na de wedstrijd. De woorden worden geïnterpreteerd als een aangekondigd afscheid uit Madrid.

"Binnen enkele dagen krijgen de fans een antwoord. Ik ga nu naar het Portugese nationale elftal. Daar zal ik duidelijkheid geven..." Het contract van Ronaldo bij Real Madrid loopt nog tot de zomer van 2021.

Ronaldo schrok waarschijnlijk van zijn eigen openheid. Hij wilde de feestvreugde bij zijn ploeggenoten niet verstoren. "De toekomst van de spelers is nu niet belangrijk. Het belangrijkste is dat Real Madrid de Champions League heeft gewonnen."

In de mixed zone na afloop erkende Ronaldo dat hij een fout had gemaakt. "In de emotie, blijdschap, heb ik misschien te veel gezegd. Aan de andere kant, ik wil altijd eerlijk zijn. Mijn fans, die me altijd gesteund hebben, hebben recht te weten wat ik ga doen."

Ronaldo: over een week meer duidelijkheid

'Sportieve uitdaging'

Vandaag klinken de woorden nog na als een echo. "Het was geweldig om voor Real Madrid te spelen." Maar wat bedoelde de Portugese vedette nou precies? Wat gaat hij doen na de zomer? Commentator Arno Vermeulen weegt de opties.

"De mededeling komt nu misschien als een verrassing, maar er werd al langer gespeculeerd over een vertrek van Ronaldo uit Madrid. Zijn beslissing lijkt niet onlogisch: hij heeft alles gewonnen wat er is. Ik denk dat ie nog één keer iets wil neerzetten. Iets wat veel spelers hebben. Een sportieve uitdaging dus", meent Vermeulen.

Titels

Bij de Spaanse kampioen won Ronaldo vier van zijn vijf Champions League-titels: in 2014, 2016, 2017 en 2018. In 2008 won hij de Cup met de grote oren voor het eerst als speler van Manchester United. Hij staat nu naast Paolo Maldini (AC Milan), José María Zárraga en Alfredo Di Stefano (beiden Real). Francisco Gento (Real) is de enige speler die zes titels wist te winnen.

Cristiano Ronaldo met trainer Zinedine Zidane na het winnen van de CL-finale tegen Liverpool

Manchester of Chelsea

"Voor mij zou een terugkeer naar Engeland de meest logische optie zijn. Een terugkeer naar Manchester United. Daar is zijn landgenoot Jose Mourinho trainer. Alhoewel de twee bij Real Madrid best veel problemen onderling hebben gehad. Chelsea is een serieuze optie. Twee ploegen die zo'n speler goed kunnen gebruiken. Ik geloof niet in afbouwen in China voor geld. Dat past niet bij Cristiano Ronaldo."

Met name de verleidingen uit Parijs lijken groot. De oliedollars haalden ook al Neymar naar de Franse hoofdstad, maar de Braziliaan wordt al weken gelinkt aan een overgang naar Real. Zou een ruil misschien een optie zijn? Ronaldo naar PSG?

"Daar geloof ik niet zo in", aldus Vermeulen. "Dan komt hij terecht in de Franse competitie en moet hij naar kleine clubjes als Angers of Amiens. Dan blijft alleen de Champions League over. De Franse competitie is geen uitdaging. Hij is goed bevriend met Neymar, maar toch geloof ik niet in een overgang naar Parijs. Ik denk Engeland. Dat lijkt mij de meest logische optie."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl