De zaalvoetballers van Hovocubo zijn landskampioen

Zaalvoetballers Hovocubo grijpen vijfde landstitel

De zaalvoetballers van Hovocubo uit Hoorn hebben voor de vijfde keer in de clubhistorie de landstitel veroverd. De club werd eerder in 1972, 1976, 1982 en 2014 kampioen van Nederland.

Dit jaar moest Hovocubo het opnemen tegen titelverdediger 't Knooppunt. De eerste wedstrijd werd met 5-3 gewonnen, waarna zaterdagavond een 3-2 zege volstond om de titel binnen te slepen.

Twee doelpunten van Faisel Mellah zetten Hovocubo op het juiste spoor, voordat aanvoerder Amir Molkarai de thuisploeg halverwege de tweede helft een 3-0 voorsprong bezorgde.

Toch werd het nog even spannend, toen Tevfik Ceyar en Iliass Bouzit (een minuut voor tijd) scoorden voor 't Knooppunt.

Verder dan twee doelpunten kwam de ploeg uit Amsterdam niet, waardoor Hovocubo de schaal in ontvangst mocht nemen. De ploeg won eerder ook al de beker.