Shanice van de Sanden
NOS Voetbalโ€ขโ€ขAangepast

Van de Sanden wint met Olympique Lyon Champions League

Olympique Lyonnais is voor de vijfde keer winnaar geworden van de Champions League. De Franse ploeg boog tegen het Duitse VfL Wolfsburg, dat vorig jaar in de finale na penalty's werd verslagen, 0-1 om in een 4-1 zege, mede door drie assists van invaller Shanice van de Sanden.

  • AFP
    Shanice van de Sanden, het middelpunt van de vreugde
  • AFP
    Lyon heeft gelijkgemaakt
  • AFP
    Pernille Harder zette Wolfsburg op voorsprong

Wolfsburg was Lyon in 2013 met 1-0 de baas in de finale en won een jaar later het toernooi opnieuw. Twee jaar geleden werd echter na strafschoppen verloren van Lyon, dat de vorige twee edities vanaf de stip besliste.

In het duel tussen de twee grootmachten in Europa, had Lyon een overwicht, maar zorgde Wolfsburg bij tijd en wijle ook voor het nodige gevaar.

De bal is achter de lijn, maar de treffer wordt niet toegekend

In de reguliere speeltijd kreeg Lyon meer kansen, maar hield Wolfsburg stand. Lyon-spits Le Sommer bracht de Duitse defensie na rust aan het wankelen met een kopbal (Wolfsburg-verdediger Maritz leek de bal van achter de lijn weg te trappen) en een schot, dat door keepster Schult knap werd gestopt.

Kort nadat Wolfsburg op 1-0 was gekomen door een van richting veranderd schot van Pernille Harder, verloor het Alexandra Popp met rood (2x geel).

  • EPA
    Sara Bjรถrk Gunnarsdottir in duel met keeper Sarah Bouhaddi van Olympique
  • EPA
    Amandine Henry schiet op doel, maar Nilla Fischer staat in de weg
  • EPA
    Lyon-spits Eugenie Le Sommer claimt een strafschop
  • EPA
    De beker waar het allemaal om draaide

Een minuut na de rode kaart viel Van de Sanden bij Lyon in en ging het snel in Kiev. Amandine Henry (uithaal), Le Sommer en Ada Hegerberg (intikkers) troffen binnen vijf minuten doel, waarna Camile Abily de 4-1 maakte.

Bij de 2-1, 3-1 en 4-1 kwam de assist van de op rechts onnavolgbare Van de Sanden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl