Dirk Kuijt
NOS VoetbalAangepast

Afscheidswedstrijd Kuijt komende zondag live bij de NOS

Zijn actieve voetbalcarrière is een jaar geleden al tot stilstand gekomen, maar komende zondag neemt Dirk Kuijt nog eens op feestelijke wijze afscheid van zijn fans. Dan wordt er in De Kuip in Rotterdam, het stadion waar hij vorig jaar Feyenoord naar de landstitel schoot, een erewedstrijd gespeeld waaraan een groot aantal bekenden uit de lange loopbaan van de Katwijker zullen meedoen.

De NOS zendt de 'Dirk Kuyt Testimonial', georganiseerd door en voor de Foundation waarmee Kuijt goede doelen ondersteunt, vanaf 13.30 uur live uit.

Kalou, Robben, Gerrard

Tot de uitgenodigde spelers behoren voormalige ploeggenoten bij Feyenoord als Salomon Kalou, Jerzy Dudek en Roy Makaay, de oud-internationals Arjen Robben, Rafael van der Vaart en Feyenoord-coach Giovanni van Bronckhorst en spelers met wie Kuijt speelde bij Liverpool en Fenerbahçe zoals Robbie Fowler, Xabi Alonso en Steven Gerrard. Ronald Koeman, Louis van Gaal en Ruud Gullit treden als gelegenheidscoaches op.

De uitzending vanuit De Kuip wordt gepresenteerd door Tom Egbers en Joep Schreuder. Het commentaar komt van Jeroen Grueter.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl