NOS VoetbalAangepast

Zidane heeft vertrouwen in CL-finale: honger naar succes niet afgenomen

Zidane: hoe kun je zoiets tegen mij zeggen?

Real Madrid tracht zaterdagavond voor de derde achtereenvolgende keer de Champions League in de wacht te slepen. Alleen Liverpool kan nog roet in het eten van de Spaanse veelvraat gooien.

Trainer Zinedine Zidane zit met een luxeprobleem, want zijn selectie bulkt van de kwaliteit. "Het formeren van mijn basisteam bezorgt mij nu al hoofdpijn", zei hij met een knipoog tegen de aanwezige journalisten op de persconferentie.

"Gareth Bale, Karim Benzema en Cristiano Ronaldo zijn, mits fit en in vorm, de beste aanvallers, maar ik moet de situatie van dag tot dag bekijken. Ik ga jullie niet vertellen wie er gaan spelen. Ik ben daar zelf nog niet eens uit."

Cristiano Ronaldo, met op de achtergrond Zinedine Zidane

Cristiano Ronaldo is, uiteraard, wel verzekerd van een plek in de basis. De Portugees is hersteld van een enkelblessure en scoorde dit seizoen al vijftien keer in de Champions League.

Zidane wilde niet al te gedetailleerd ingaan op tegenstander Liverpool, maar gaf de Engelsen nog wel een compliment. "Zij hebben talent en werken hard. Combineer die twee dingen en je kan veel winnen."

De Champions League-trofee gaat echter, als het aan de Fransman ligt, voor de derde keer op rij mee naar Madrid. "Wij hebben nog steeds het enthousiasme, de vastberadenheid en het verlangen. De honger naar succes, die is zeker niet afgenomen."

Van Dijk

Bij Liverpool doen Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum een gooi naar de prestigieuze prijs. Van Dijk kwam gedurende het seizoen over van Southampton, voor ruim 80 miljoen euro.

De Oranje-international had bij Liverpool weinig tijd nodig om zich aan te passen. "Hij is heel belangrijk voor ons met zijn kalmte. Hij is goed op weg een echte man te worden. Een echte topper", aldus trainer Jürgen Klopp.

'Van Dijk is op weg een echte man te worden'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl