Radja Nainggolan
NOS VoetbalAangepast

Nainggolan niet naar WK en stopt als international

Radja Nainggolan is door bondscoach Roberto Martínez niet opgenomen in de voorlopige WK-selectie van België. De 30-jarige middenvelder van AS Roma maakte daarop direct bekend te stoppen als international. Ook voor Divock Origi en Kevin Mirallas, die er op het WK van 2014 nog wel bij waren, is geen plaats in de selectie.

Nainggolan, middenvelder bij AS Roma, gaat vanwege "tactische redenen" niet mee naar Rusland, laat Martínez weten. "We werken al twee jaar op een specifieke manier bij België. Radja heeft een belangrijke rol bij zijn club, maar die rol kunnen we hem niet geven bij de nationale ploeg", aldus Martínez.

Zeven voormalige eredivisiespelers maken nog kans om naar het WK te gaan voor België. Dat zijn Toby Alderweireld, Dedryck Boyata, Nacer Chadli, Moussa Dembélé, Dries Mertens, Thomas Vermaelen en Jan Vertonghen.

Enigszins verrassend op de lijst is de naam van Chadli, die dit seizoen lang geblesseerd was. Hij maakte inmiddels wel zijn rentree bij West Bromwich Albion en dat was voor Martinez voldoende de oud-speler van FC Twente en Tottenham Hotspur op te roepen. "Nacer is fit. Er is geen beletsel hem niet te selecteren", zei de trainer.

De voorlopige selectie van de 'Rode Duivels' bestaat uit 28 spelers. De groep moet uiterlijk op 4 juni worden teruggebracht naar 23 spelers. België speelt op het WK tegen Panama, Tunesië en Engeland. De eerste groepswedstrijd is op 18 juni tegen Panama.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl