Henk de Jong is uitzinnig van vreugde
NOS VoetbalAangepast

De Graafschap euforisch na 'slechtste wedstrijd van het seizoen'

Vorig seizoen eindigde De Graafschap onder leiding van trainer Henk de Jong nog als twaalfde in de Jupiler League. Een promotie naar de eredivisie leek dan op dat moment verder weg dan ooit.

Nu mag de club uit Doetinchem zich na een vierde plaats in de reguliere competitie en het winnen van de play-offs eredivisionist noemen.

"In het begin van het seizoen had ik dit niet verwacht", zei De Jong na de zege op Almere. "Met een paar nieuwe spelers zijn we gaan bouwen dit seizoen. Op het laatst staat er dan wat. Al was vandaag niet onze beste wedstrijd."

Niks lukte

Spits Fabian Serrarens benadrukte dat het spel van zijn club niet goed was. "Dit was de slechtste wedstrijd van het seizoen. Niks lukte en we deden niets goed. Maar het was uiteindelijk wel de mooiste wedstrijd van het seizoen."

De Graafschap-spits Serrarens: slechtste, maar mooiste wedstrijd

"Ondanks alle stress en spanning hebben we het toch over de streep getrokken, want we waren vandaag niet de beste ploeg", aldus Serrarens.

Eenheid

Voor De Jong is er maar één ding belangrijk om succes te behalen: eenheid creëren. "Je doet het uiteindelijk met de hele club. De spelers, de mensen op kantoor en de fans. Als je het niet samen doet, wordt het helemaal niks."

Henk de Jong houdt zijn hoofd erbij na promotie

Serrarens kon dat slechts beamen. "We zijn uiteindelijk een soort vriendenteam geworden en misschien gaan we nog even weg met z'n allen om het te vieren."

Terug naar de eredivisie

Met de promotie keert De Jong terug naar de eredivisie. Eerder coachte hij Cambuur Leeuwarden op het hoogste niveau. "Ik heb uit mijn Cambuur-tijd veel geleerd. We moeten onze kop erbij houden. Dan hebben we kans om erin te blijven."

"We gaan nu eerst een paar dagen feest vieren en gaan dan rustig kijken naar volgend jaar." Maandag wordt De Graafschap nogmaals gehuldigd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl