Rugbyers 't Gooi nemen met titel wraak op Hilversum

De rugbyers van RC 't Gooi hebben in Amsterdam voor de vierde keer in de clubgeschiedenis de titel veroverd. In de finale werd RC Hilversum met 30-19 verslagen, waarmee 't Gooi revanche nam voor de verloren finale van vorig seizoen.

Rugbyers 't Gooi winnen titel tegen aartsrivaal Hilversum

't Gooi, ook kampioen in 1952, 2009 en 2013, vloog uit de startblokken en nam daardoor een 12-0 voorsprong. Hilversum, dat negentien keer kampioen was, knokte zich terug in de wedstrijd, maar keek na de eerste helft toch tegen een 22-7 achterstand aan.

Na rust kwam Hilversum nog wel terug tot 25-19, maar met een try zes minuten voor tijd besliste 't Gooi de finale.

Ook titel voor The Bassets

Bij de vrouwen ging de titel naar The Bassets, dat in de finale met 17-10 te sterk was voor RC Delft. Het is de eerste keer dat de club uit Sassenheim de landstitel heeft gewonnen.