NOS VoetbalAangepast

Tussen alle WK-selecties blijft Koeman bouwen aan nieuw Oranje

Tussen alle WK-selecties blijft Koeman bouwen aan Oranje

Steeds meer landen maken hun WK-selectie bekend, maar dat genoegen heeft bondscoach Ronald Koeman niet. Het is bekend: Nederland is er niet bij en moet het deze zomer doen met oefenduels en daarna de Nations League. Voelt dat niet gek?

"Voor mij niet. Ik was niet betrokken bij de kwalificatie", aldus Koeman op een persconferentie, bij de start van een driedaagse trainingsstage met een uitgedunde groep. "Het is alleen vreemd omdat ik normaal gesproken nu op vakantie was geweest. We zijn er nu toch wel aan gewend dat we er niet bij zijn?"

Koeman houdt vast aan drie of vijf verdedigers

Koeman maakte deze week zijn selectie bekend voor de oefenduels met Slowakije (31 mei) en Italië (4 juni). Op zaterdag 26 mei verzamelt de volledige groep zich in Zeist. Liverpool-spelers Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum sluiten na de Champions League-finale aan.

"Na de oefeninterlands wil ik een duidelijk plaatje hebben richting de Nations League. Dat we daar zonder vraagtekens aan beginnen", ging Koeman verder. "Met name in de manier van spelen is al duidelijkheid. We gaan sowieso verder met drie of vijf verdedigers, hoe je het noemen wilt."

Koeman stapt dus af van het traditionale 4-3-3 systeem. Daarom wil hij ook diverse spelers uitproberen. In de huidige selectie maakt Ruud Vormer zijn debuut en keren Terence Kongolo en Eljero Elia terug.

Dost was bruikbaar geweest

Bas Dost is er niet bij, hij bedankte in een eerder stadium voor Oranje. Daar heeft Koeman nog weinig over gezegd. "Ik zag hem als een bruikbare speler, maar dat gevoel had hij met name uit het verleden niet. Jammer, maar daar is hij vrij in."

De groep waar Koeman de komende drie dagen mee werkt, bestaat uit de volgende veertien spelers: Patrick van Aanholt, Nathan Aké, Donny van de Beek, Steven Berghuis, Daley Blind, Daryl Janmaat, Terence Kongolo, Matthijs de Ligt, Sergio Padt, Quincy Promes, Davy Pröpper, Tonny Vilhena, Wout Weghorst en Jeroen Zoet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl