Hockeyers Amsterdam dwingen derde duel om landstitel af

De hockeyers van Amsterdam hebben dankzij een 2-1 overwinning bij Kampong een derde en beslissend duel afgedwongen in de finale van de play-offs om het landskampioenschap.

Nadat Kampong vorige week zondag het eerste duel na shoot-outs had gewonnen, beslisten Mirco Pruyser en Jan de Wijkerslooth de wedstrijd in Utrecht in het voordeel van de bezoekers.

Pruyser bezorgde de Amsterdammers een bliksemstart door na een knappe actie raak te slaan. Bjorn Kellerman zette de nummer één van de reguliere competitie snel op 1-1 voordat Pruyser vlak voor rust met een hard backhandschot opnieuw scoorde.

In het derde kwart verprutste Amsterdam een serie strafcorners. Daarna klopte Kampong hard op de deur, maar doelman De Wijkerslooth (ex-Kampong) hield zowel in het derde als vierde kwart de nummer drie van de hoofdklasse op de been.

Bloemendaal grijpt overal naast

In de strijd om het laatste Nederlandse ticket voor de Euro Hockey League verloor Bloemendaal thuis na shoot-outs van Oranje-Rood.

De thuisploeg kwam nog wel op voorsprong via een strafcorner van Tim Swaen, maar Mink van der Weerden maakte uit een strafbal gelijk. De bezoekers uit Eindhoven namen daarna de shoot-outs beter: 4-2. Zondag verloor Bloemendaal ook al van Oranje-Rood na shoot-outs. De Brabanders spelen volgend seizoen, na afwezigheid van een jaar, in de EHL. De club organiseert zelf dat toernooi met Pasen.

Bloemendaal, dat in de reguliere competitie geen enkele wedstrijd verloor, gaat volgend seizoen dus niet Europa in. Voor de 'Mussen' rest de Euro Hockey League van dit seizoen.

Volgend weekend speelt Bloemendaal in de halve finales van dat toernooi thuis tegen Rotterdam.