Deroy Duarte viert de aansluitingstreffer

Sparta ontsnapt in thriller tegen Dordrecht

Sparta is in de tweede ronde van de play-offs tegen FC Dordrecht ontsnapt aan degradatie. Na de 2-1 uitzege kwam het thuis na een 2-0 achterstand terug tot 2-2 en daarmee heeft de ploeg van Dick Advocaat zich geplaatst voor de finale van de promotie/degradatie-play-offs.

Bart Vriends leek de schlemiel van Sparta te worden. Via zijn been schoot Denis Mahmudov de 0-1 binnen en na een misverstand tussen hem en keeper Leanard Nienhuis scoorde Jeremy Cijntje vervolgens de 0-2.

FC Dordrecht viert de 0-1 van Denis Mahmudov
    Jeremy Cijntje en Bart Vriends (rechts)

Na rust gaf Deroy Duarte met een schot in de verre hoek het fittere Sparta weer hoop. De thuisploeg liet daarna veel kansen liggen, maar met een frommelgoal maakte Robert Mühren toch nog de 2-2, nadat hij eerst de paal had geraakt.

In de slotfase had Mahmudov Sparta nog pijn kunnen doen en vergat Fred Friday Sparta in veilige haven te schieten.

"Op basis van de tweede helft gaan we verdiend door", aldus Sparta-coach Dick Advocaat. "In de eerste helft geven we twee makkelijke goals weg, maar in de tweede helft hebben we laten zien dat we beter zijn als iedereen iets meer geeft. We hebben vijf, zes opgelegde kansen gehad."

In de finale op 17 en 20 mei is FC Emmen de tegenstander van Sparta. "We zijn er zeker nog niet", zei Advocaat. "Dat weten de spelers wel. Het wordt weer moeilijk. Maar we moeten het doen en gaan het doen, zorgen dat Sparta erin blijft."