Tom Dumoulin in het peloton tijdens de zesde etappe van de Giro d'Italia
NOS SportAangepast

De sport van vrijdag bij de NOS

Op deze sportvrijdag komen onder meer wielrennen, tennis, Formule 1 en paardensport aan bod in de diverse uitzendingen.

De Giro d'Italia is aan de zevende etappe toe: een vlakke rit van Pizzo naar Praia a Mare. De rit is vanaf 13.30 uur te volgen via een liveblog op NOS.nl en flitsen op NPO Radio 1. Om 18.45 uur volgen in het uitgebreide Sportjournaal een samenvatting en de reacties.

Route etappe 7 Giro d'Italia

Bertens

Kiki Bertens staat naar haar zege op Maria Sjarapova in de halve finales van het WTA-toernooi in Madrid, waar de complete wereldtop acte de présence geeft. In het Sportjournaal zijn er beelden van haar duel met de Française Caroline Garcia.

Bertens blijft winnen in Madrid, nu van Sjarapova

De Formule 1 is neergestreken in Spanje. In Barcelona staat de vijfde grand prix van dit seizoen op het programma. Op NPO Radio 1 wordt er in Langs de Lijn En Omstreken (20.30 uur) vooruitgeblikt op de race.

Twee jaar geleden wist Max Verstappen in de Spaanse stad als eerste Nederlander een grand prix te winnen in de Formule 1. Hoe vergaat het hem dit jaar? En zijn teamgenoot Daniel Ricciardo?

In Nieuwsuur is omstreeks 22.40 uur een reportage te zien van het NK Endurance in Ermelo. In deze tak van de paardensport moet binnen een vastgelegde tijd een bepaalde afstand worden afgelegd in buitengebied. En dat levert vaak mooie en soms spectaculaire plaatjes op.

Programma's vrijdag 11 mei

12.00 uur Liveblog Giro d'Italia NOS.nl
13.10 uur Lunchjournaal NPO 1
18.45 uur Sportjournaal NOS.nl en NPO 1
20.30 uur Langs de Lijn En Omstreken NPO Radio 1
22.40 uur Nieuwsuur NPO 2

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl