Amsterdam wint in Bloemendaal en bereikt finale

Amsterdam gaat strijden om de landstitel na winst op Bloemendaal

Amsterdam en Kampong gaan vanaf zondag strijden om de Nederlandse hockeytitel bij de mannen. Amsterdam won de derde halvefinalewedstrijd in de play-offs tegen Bloemendaal en kwam daardoor in de best-of-three-reeks op een 2-1 voorsprong.

De uitschakeling is een hard gelag voor Bloemendaal dat afgelopen zondag op rozen leek te zitten na de 2-0 voorsprong in eigen huis. Zeven minuten voor tijd kwamen de gasten echter langszij, waarna het via shoot-outs een derde duel afdwong. Die wedstrijd won Amsterdam, opnieuw op 't Kopje, met 3-0.

Tip-in

Amsterdam was van begin af aan de betere ploeg en kwam in de 21ste minuut verdiend op voorsprong door een tip-in van Mirco Pruyser die zijn stick tegen een knal van Teun Rohof zette.

Nadat Bloemendaal drie strafcorners had verprutst, vergrootten de gasten op slag van rust de marge tot twee goals. Pruyser probeerde het opnieuw met een tip-in, waarna Jan Willem Buissant in de rebound toesloeg.

Blijdschap bij Amsterdam na de 0-1 tegen Bloemendaal

In de tweede helft liet Amsterdam zich ver terugzakken. Bloemendaal wist zich daar nauwelijks raad mee en moest ondertussen waken voor de snelle tegenaanval van de hoofdstedelingen.

Counter

Tijn Lissone had bij zo'n counter de 0-3 op zijn stick, maar hij schoot tegen doelman Jaap Stockmann op. In de 44ste minuut kwam de derde Amsterdamse treffer er alsnog. Een fout van Jasper Brinkman werd uiteindelijk afgestraft door Valentin Verga.

Valentin Verga heeft Amsterdam op een 3-0 voorsprong gezet

In de jacht om terug te komen in de wedstrijd stuitte Bloemendaal herhaaldelijk op de sterk keepende Jan de Wijkerslooth, die bij strafcorners zijn mannetje stond en ook een schot van Thierry Brinkman onschadelijk wist te maken.

Amsterdam begint de best-of-three-finale tegen regerend landskampioen Kampong, dat afgelopen weekend al Oranje-Rood had uitgeschakeld, met een thuiswedstrijd. Amsterdam veroverde in 2012 voor het laatst de landstitel.