Enrico Battaglin

Battaglin schenkt Lotto-Jumbo ritzege in Giro

De vijfde etappe in de Giro d'Italia heeft een ritzege opgeleverd voor Lotto-Jumbo. De Italiaan Enrico Battaglin won de sprint van een uitgedunde groep.

Rohan Dennis behield de roze trui. Ook Tom Dumoulin kwam in dezelfde tijd als Battaglin over de finish. Het verschil tussen Dennis en Dumoulin blijft één seconde.

De rit ging over 153 kilometer van Agrigento naar Santa Ninfa. Vier renners gaven de etappe enige kleur: Andrea Vendrame (Androni), Ryan Mullen (Trek), Laurent Didier (Trek) en Eugert Zhupa (Wilier).

Lopez verliest 0.43

Van dat kwartet hield Vendrame het het langste vol, maar ook hij moest in de laatste kilometers passen toen het peloton echt vaart maakte. Vooral Mitchelton-Scott maakte tempo voor zijn klassementsrenners Simon Yates en Esteban Chaves.

Er waren enkele uitvallen in de glooiende slotfase, maar 42 renners vochten uiteindelijk om de dagprijs. De enige renner van naam die tijd verloor, was Miguel Angel Lopez. De kopman van Astana maakte een fout en stuurde de berm in, waardoor hij 43 seconden na Battaglin over de finish kwam. Hij kijkt nu al tegen een achterstand aan van 1.57 op Dennis.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl