Matthijs de Ligt jubelt na zijn goal
NOS VoetbalAangepast

De Ligt wint Johan Cruijff Prijs als talent van het jaar

Matthijs de Ligt is verkozen tot talent van het jaar in het eredivisieseizoen 2017/2018. De 18-jarige Ajacied krijgt de Johan Cruijff Prijs en mag een Cruyff Court laten aanleggen op een plek naar keuze. Hij is de opvolger van ploeggenoot Kasper Dolberg, die de prijs vorig jaar won.

"Ik vind het een hele grote eer. Veel jongens die deze prijs wonnen werden internationale topvoetballers, wat natuurlijk ook mijn doel is", aldus De Ligt tegenover De Telegraaf. "Daarnaast vind ik het een eer om straks mijn eigen Cruyff Court te hebben."

Namens de jury sprak Jordi Cruijff lovende woorden over De Ligt. "Matthijs heeft bewezen er niet alleen snel te kunnen komen, maar ook overeind te blijven na de moeilijke momenten en daar snel van te leren. Er is altijd ruimte voor verbetering, maar dat niemand dat Matthijs hoeft uit te leggen, is misschien wel zijn grootste talent."

Matthijs de Ligt in duel met Cristiano Ronaldo

De verdediger krijgt de prijs in oktober uitgereikt tijdens het Voetballer van het Jaar-gala. Dan wordt ook bekendgemaakt waar De Ligt een Cruyff Court laat aanleggen.

De 13-koppige jury bestond dit keer uit Jordi Cruijff, Wim Jonk, Willy Dullens, Ron Jans, John van den Brom, John van 't Schip, Philip Cocu, Aron Winter, Henk Fraser, Pierre van Hooijdonk, Frank Rijkaard, Peter Bosz en Willem van Hanegem.

Overzicht van de talenten van de laatste 15 jaar

Jaar Winnaar Club
2003 Arjen Robben PSV
2004 Wesley Sneijder Ajax
2005 Salomon Kalou Feyenoord
2006 Klaas-Jan Huntelaar Ajax
2007 Ibrahim Afellay PSV
2008 Miralem Sulejmani sc Heerenveen
2009 Eljero Elia FC Twente
2010 Gregory van der Wiel Ajax
2011 Christian Eriksen Ajax
2012 Adam Maher AZ
2013 Marco van Ginkel Vitesse
2014 Davy Klaassen Ajax
2015 Memphis Depay PSV
2016 Vincent Janssen AZ
2017 Kasper Dolberg Ajax
2018 Matthijs de Ligt Ajax

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl