In samenwerking met
Omroep Gelderland
NOS NieuwsAangepast

Treinverkeer Deventer-Apeldoorn eindelijk hervat

Brand Twello legt treinverkeer plat

Tussen Apeldoorn en Deventer rijden de treinen weer. Het treinverkeer lag er de hele dag stil door een grote brand vannacht in een woonwinkel in Twello. Bij de brand kwam asbest vrij en een deel daarvan kwam op het spoor terecht.

Aanvankelijk leek het erop dat de treinen om 10.00 uur weer zouden gaan rijden, maar de hervatting van het treinverkeer werd telkens uitgesteld.

"Tijdens opruimwerkzaamheden werd duidelijk dat het spoor erger vervuild was dan we aanvankelijk dachten . Ook bleek het vervuilde gebied groter", zei een woordvoerder van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland tegen Omroep Gelderland. Pas rond 17.30 uur kon het treinverkeer hervat worden.

Ontploffende blikken verf

De brand brak rond 02.30 uur uit in een woonwinkel. Er klonken veel knallen, waarschijnlijk door ontploffende blikken verf. Er kwam veel rook vrij. Omwonenden werd aangeraden ramen en deuren te sluiten.

Het vuur sloeg over naar naastgelegen hallen, waar een outdoorkledingbedrijf en een productielocatie van een ijssalon zaten. Het pand is verwoest. Rond 05.00 uur werd het sein brand meester gegeven.

Het pand is volledig verwoest

Advertentie via Ster.nl