Klinkende zege vrouwen Ajax bij PEC Zwolle

Ajax heeft in de eredivisie vrouwen een overtuigende overwinning behaald bij PEC Zwolle. De koploper in de kampioensgroep zette de thuisploeg vanaf de start onder druk en won uiteindelijk met 4-0.

Loïs Oudemast opende het duel met een schot op de lat en Desiree van Lunteren zette de eerste goal al in de derde minuut op het scorebord. Ze tikte op aangeven van Marjolijn van den Bighelaar binnen.

In de twaalfde minuut werd het al 2-0. Van Lunteren schoot eerst op de paal, maar benutte de rebound zelf. Daarna raakte Oudemast opnieuw het aluminium, dit keer de paal, en ondanks het grote overwicht van Ajax bleef het in de eerste helft bij slechts twee Amsterdamse goals.

PEC Zwolle kroop in de tweede helft iets meer uit zijn schulp en kreeg via Esmee de Graaf een goede mogelijkheid. De aanvoerster van PEC kopte echter naast. Linda Bakker en Inessa Kaagman deden het duel vervolgens definitief op slot met de derde en vierde treffer voor de ploeg van coach Benno Nihom.

Stand van zaken

In de kampioensgroep spelen de bovenste vijf ploegen in totaal acht wedstrijden, ze treffen elkaar twee keer. Regerend kampioen Ajax gaat na vijf wedstrijden aan de leiding met 31 punten, voor FC Twente (4-26), sc Heerenveen (5-17), PEC Zwolle (5-17) en PSV (5-15).

Vrijdag staan FC Twente-PSV en sc Heerenveen-PEC Zwolle op het programma. Ajax speelt daarna nog thuis tegen sc Heerenveen, uit tegen FC Twente en thuis tegen PSV.