Florian Fuchs

Bloemendaal en Kampong delen via shoot-outs eerste tik uit

In de halve finales van de play-offs om het landskampioenschap hebben de hockeyers van Bloemendaal en Kampong een 1-0 voorsprong genomen.

In de eerste wedstrijd van de best-of-3-serie versloegen beide ploegen hun tegenstander na shoot-outs. Bloemendaal won van Amsterdam en Kampong versloeg Oranje-Rood.

Bloemendaal wint eerste duel na shoot-outs

Spektakel

In Amsterdam schotelden de thuisploeg en Bloemendaal de bezoekers een waar spektakelstuk voor. Na de 0-1 van Roel Bovendeert (na iets meer dan een kwartier spelen) volgden er even later twee knotsgekke minuten.

Boris Burkhardt bepaalde met een benutte strafcorner de stand op 1-1, waarna Xavi Lleonart vanaf de afslag door de Amsterdamse verdediging dribbelde en er 1-2 van maakte.

Luttele seconden later maakte Casper van Dijk er met een backhand 2-2 van voor Amsterdam.

Leijs zorgt voor shoot-outs

Amsterdam liep daarna uit naar 4-2, zag Bloemendaal terugkomen tot 4-4 en daarna maakten de bezoekers er zelfs 4-5 van. In de laatste seconden van de wedstrijd bracht Nicki Leijs de 5-5 op het bord.

In de daaropvolgende shoot-outs miste alleen Jan-Willem Buissant en schoot Bovendeert uiteindelijk de beslissende binnen. Beide ploegen gaan zondagmiddag om 16.00 uur op herhaling.

Buissant: eigenlijk moet je hem gewoon pakken

Ook Kampong wint na shoot-outs

In de andere halve finale tussen Oranje-Rood en Kampong stond er na de reguliere speeltijd een stand van 1-1 op het scorebord.

Middenvelder Niek van der Schoot zette de thuisploeg na rust op voorsprong, maar zag Quirijn Caspers in het vierde kwart gelijk maken.

Missers van Oranje-Rood-spelers Bob de Voogd en Rizwan Muhammad zorgden ervoor dat Kampong er met de zege vandoor ging. Kampong en Bloemendaal spelen ook hun tweede duel op zondag.