Wout Weghorst tijdens de bekerfinale tegen Feyenoord
NOS VoetbalAangepast

Weghorst mist uitduel met Ajax na harde botsing op training

AZ kan zondag in de uitwedstrijd tegen Ajax niet beschikken over spits Wout Weghorst. De kersvers international kwam vrijdag tijdens de training hard in botsing met reservedoelman Gino Coutinho. Weghorst schreeuwde het uit en verliet kermend van de pijn het veld.

Weghorst is in het ziekenhuis behandeld aan een wond in zijn lies- en schaamstreek en is daardoor niet inzetbaar voor de Alkmaarders. Trainer John van den Brom kan ook geen beroep doen op centrale verdediger Stijn Wuytens en linksbuiten Oussama Idrissi.

Hevige teleurstelling na bekerfinale

Weghorst maakte dit seizoen al zestien doelpunten, twee minder dan teamgenoot Alireza Jahanbakhsh, die de topschutterslijst van de eredivisie aanvoert.

Vorige week verloor Weghorst met AZ de bekerfinale van Feyenoord, een wedstrijd waarin de spits nauwelijks een rol van betekenis speelde. Direct na het laatste fluitsignaal zakte Weghorst uit teleurstelling door de knieën, terwijl de Feyenoorders vlak achter hem feest vierden.

Grote teleurstelling bij Wout Weghorst na de verloren bekerfinale

Een kansje op plek twee

Nummer drie AZ staat met nog twee wedstrijden te spelen vijf punten achter op de tweede plaats van Ajax. Een tweede plek geeft recht op een ticket voor de voorronde van de Champions League.

In de laatste speelronde op zondag 6 mei speelt AZ thuis tegen PEC Zwolle, Ajax gaat op bezoek bij Excelsior.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl