NOS SportAangepast

Hirscher klaart ook tweede klus: goud op reuzenslalom

Marcel Hirscher heeft zijn tweede olympische titel binnen. De 28-jarige Oostenrijker won in Yongpyong al eerder de combinatie en voegde daar goud op de reuzenslalom aan toe.

De zilveren medaille ging naar de Noor Henrik Kristoffersen die dankzij een voortreffelijke tweede run oprukte van de tiende naar de tweede plaats. De Fransman Alexis Pinturault, die op de combinatie het zilver voor zich opeiste, moest genoegen nemen met brons.

Klasse

De 28-jarige Hirscher, heersend wereldkampioen en de leider in de wereldbekerstand, liet al in de eerste run zijn klasse zien. Pinturault, de eerste achtervolger, was maar liefst 0,63 langzamer. Justin Murisier, Manuel Feller en Luca De Aliprandi dreigden nog wel Hirschers tijd te verbeteren, maar gingen allen onderuit.

Ook in de tweede run vloog Hirscher, die tot de Spelen in Zuid-Korea nog geen olympische titel op zijn palmares had staan, naar beneden. Alleen Kristoffersen was een fractie sneller (0,04), een prestatie die de Noor uiteindelijk beloond zag worden met de tweede plaats, op 1,27 van de winnaar.

Oogst

In Vancouver (2010) en Sotsji (2014) was Hirscher op de reuzenslalom op de vierde plaats blijven steken. Zijn olympische oogst bestond tot dit jaar uit alleen een zilveren medaille, verdiend in Sotsji op de slalom. Die discipline staat in Yongpyong voor donderdag op het programma.

Hirscher kan daar zijn derde goud van deze Spelen winnen, iets dat velen wel verwachten. "Marcel is op dit moment onverslaanbaar", aldus Kristoffersen.

Zelf doet Hirscher nog geen uitspraken over zijn resterende medaillekansen. "Ik heb al meer gewonnen dan ik had verwacht. Dat geeft een lekker gevoel."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl