NOS SportAangepast

Shiffrin maakt favorietenrol waar met gouden medaille reuzenslalom

Mikaela Shiffrin heeft in Pyeongchang de gouden medaille op de reuzenslalom gewonnen. De Amerikaanse superster was de Noorse Ragnhild Mowinckel en de Italiaanse Federica Brignone te snel af.

De 22-jarige Shiffrin won vier jaar geleden in Sotsji als jongste skiester ooit goud op de slalom. Op dat onderdeel is ze bijna onklopbaar. Op de reuzenslalom won ze ook al zes keer een wereldbekerwedstrijd, maar goud op een groot toernooi ontbrak nog op dat onderdeel.

De Amerikaanse moest na de eerste run nog Manuela Mölgg nog voor zich dulden. De Italiaanse veterane was twee tienden sneller dan Shiffrin en mocht in de tweede run als laatste starten, maar ze bezweek onder de druk. Mölgg (34) maakte te veel fouten en eindigde slechts als achtste.

Shiffrin voltooide haar runs als tweede en vierde en dat bleek genoeg om het goud op te eisen. Het leidde tot vreugdetranen bij Shiffrin die kort voor de Winterspelen te maken kreeg met een kleine vormcrisis.

Rebensburg net niet

De Duitse Victoria Rebensburg, de olympisch kampioene van 2010 en winnares van het brons in Sotsji, viel net naast het podium. Ze gaf 0,58 toe op Shiffrin.

De Amerikaanse is ook de topfavoriete voor het goud vrijdag, als de slalom op het programma staat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl