NOS SportAangepast

De roze wolk van Valentijnsdag hangt ook boven Pyeongchang

Het is 14 februari, Valentijnsdag. De dag van de liefde gaat ook niet ongemerkt voorbij aan de Olympische Spelen. Zo grijpt de Amerikaanse skiester Lindsey Vonn de gelegenheid aan om op zoek te gaan naar een date.

"Ik ben op de Spelen en ik ben single. Iemand die mijn Valentijn wil zijn?", vraagt Vonn op Twitter. Aan belangstelling geen gebrek want ze heeft inmiddels al zo'n 1.200 reacties gekregen.

Vonn is niet de enige olympische sporter die op zoek is naar een afspraakje. Presentator Sjoerd van Ramshorst ontdekt dat veel olympiërs gebruik maken van dating-app Tinder.

Debuut op Valentijnsdag

Voor het Amerikaanse echtpaar Knierim is het ook een bijzondere dag. Zij maken deze Valentijnsdag hun olympische debuut bij het kunstrijden.

Chris en Alexa Knierim eindigden bij de korte kür voor paren als veertiende en hebben zich daarmee gekwalificeerd voor de vrije kür. En dat succes werd gevierd met een dikke zoen na de kür.

Chris Knierim en zijn vrouw Alexa Scimeca-Knierim zoenen elkaar na de korte kür voor paren

From Russia with love

In Rusland is het huwelijk voltrokken tussen freestyleskiër Semjon Densjtsjikov en skeletonster Olga Potylitsina. Na de ceremonie vloog Densjtsjikov naar Pyeongchang om deel te nemen aan de Spelen, zijn vrouw moest thuisblijven.

Densjtsjikov hoort bij de 169 Russen die onder een neutrale vlag mogen deelnemen, Potylitsina niet. Ze werd wel vrijgesproken door het CAS, maar het IOC weigerde haar (net als tientallen andere Russen) te verwelkomen.

"We hopen met dit huwelijk een beetje goed nieuws en spirit voor de Russische ploeg te brengen", liet Potylitsina weten. Een gouden medaille zit er voor de skeletonster die vijfde werd op de Spelen in Sotsji dus niet in. Maar ze heeft nu in ieder geval een gouden ring.

Freestyleskiër Semjon Densjtsjikov en zijn bruid, skeletonster Olga Potylitsina

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl