Alexandra Heerbaart
NOS SportAangepast

Duitsland verslaat Oranje ook in finale WK zaalhockey

De Nederlandse hockeysters hebben op het WK zaalhockey in Berlijn de finale verloren van Duitsland. In een volgepakt stadion werd het 2-1 voor de Duitse zaalhockeysters

Vanaf het eerste fluitsignaal was het duidelijk dat één treffer het duel tussen de nummer een, Nederland, en nummer twee van de wereld zou kunnen beslissen. Dat bleek ook wel in de eerste helft, waarin beide partijen zenuwachtig acteerden en nauwelijks kansen creëerden.

Pas in de vijfde minuut van de tweede helft wist Oranje een bres te slaan in de Duitse muur. Daar ging wel een 'schwalbe' van Noor de Baat aan vooraf. De pas 17-jarige speelster van Amsterdam liet zich vallen in het Duitse doelgebied en versierde zo de strafcorner waaruit Lieke van Wijk de 1-0 op het scorebord kon zetten. Nike Lorenz zorgde even later voor de gelijkmaker uit een strafbal.

Het werd nog erger voor Nederland toen Anne Schröder na een solo de verder solide keepende Alexandra Heerbaart passeerde.

Vorige maand was Duitsland ook in de finale van het EK te sterk voor Nederland. Het is de derde keer dat Duitsland de wereldtitel pakt. Ook de twee voorgaande keren werd in de finale Nederland verslagen.

Finales WK zaalhockey

2018 Duitsland - Nederland 2-1
2015 Nederland - Duitsland 1-1 wns
2011 Duitsland - Nederland 4-2
2007 Nederland - Spanje 4-2
2003 Duitsland - Nederland 5-2

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl