Zaalhockeysters ongeslagen naar kwartfinales WK

De Nederlandse zaalhockeysters hebben ongeslagen de kwartfinales van het WK in Berlijn bereikt. Ook het laatste groepsduel tegen de Verenigde Staten werd gewonnen: 8-4.

Donja Zwinkels wordt omhelst door Noor de Baat na een goal

Oranje maakte zijn doelstelling meteen duidelijk, want binnen zeven minuten stond de ploeg van Marieke Dijkstra al met 2-0 voor. Marijn Veen zette Oranje snel op 1-0, waarna Donja Zwinkels vijf minuten later het tweede Nederlandse doelpunt maakte.

Daarna ging het even heel snel met de goals. Oranje ging met een voorsprong, na weer een goal van Donja Zwinkels, van 3-2 rusten.

Oranje loopt snel uit

In de tweede helft scoorde Oranje opnieuw snel. Lieke van Wijk benutte een strafcorner: 4-2. Oranje liep via Noor de Baat en weer Zwinkels uit naar 6-2 en in de slotfase waren beide ploegen nog twee keer trefzeker. De laatste Nederlandse treffers kwamen op naam van Marijn Veen en Kiki van Wijk.

De tegenstander van Oranje bij de laatste acht is Tsjechië. Op het EK vorige maand troffen de twee elkaar ook al, toen in de halve finales. Oranje won met 6-3 en verloor later de finale van Duitsland.

De kwartfinale tegen Tsjechië staat zaterdag om 14.30 uur op het programma. Mocht Nederland winnen, dan speelt het zaterdagavond de halve finale.